tiistai 12. tammikuuta 2016

Tutoreiden vierailu Päijät-Hämeen keskussairaalan lastenosastolla

Olimme joulun alla 10.12. vierailemassa Päijät-Hämeen keskussairaalan lastenosastolla (12). Teimme tämän vierailun sosiaali- ja terveysalan tutoreiden hyväntekeväisyyskalenteriprojektin tiimoilta, sillä kalentereiden myynnistä kertyvä summa menee lyhentämättömänä keskussairaalan lastenosastoille.

Teemana meillä oli tontut ja ideana oli järjestää jotain pientä kivaa tekemistä paikalla oleville lapsille. Menimme sinne pienellä porukalla, johon kuului sosiaali- ja terveysalan tutoreita, sekä yksi opettaja. Jokaisella oli tonttulakit päässä ja iloinen mieli mukana menossa.
Paikan päällä kävimme läpi sairaalan yleiset säännöt, meidän ohjelman ja osaston lapset, joiden luokse sai mennä. Jakauduimme lasten osastohuoneisiin järjestämään yksilöllistä toimintaa lapsen halujen mukaan.
Askarreltiin, pelailtiin, lauleskeltiin ja juteltiin. Itse kiertelin useamman lapsen luona ja valokuvasin toimintaa. Kuvasin esimerkiksi tutoreita, osaston tiloja ja lapsia - riippuen tietenkin vanhempien luvasta.
Lapset vaikuttivat tyytyväisiltä toimintaan ja osaston työntekijät kiittelivät meitä käynnistä. Opettajalta saimme myös positiivista palautetta koko projektista ja etenkin tästä vierailukäynnistä.
Näin osastolla vierailleet tutorit kommentoivat käyntiä:

"Hauskaahan siellä oli. Rento meno, hyvin otti ainakin se lapsi vastaan seuran ja oli sitä odotellut, kun hänelle oli siitä kerrottu. Lapsen äiti oli tyytyväinen, kun pojalle tuli vähän nuorempi kaveri käymään ja pelaamaan hänen kanssaan, kun hän oli jo kyllästynyt pelailemaan yksin."

"Alkuun jännitti hirveästi, että mitä tästä nyt tulee, kun lähdetään lapsille jotain lallattelemaan. Sitten, kun pääsi lapsen kanssa tekemään korttia, oli mukavaa."

"Hieman tyhjäksi jäi, kun lapsi ei halunnutkaan mitään puuhailla vaikka paljon erilaista tekemistä ehdoteltiin eri tahojen toimesta. Mikäpä siinä, näitä ei voi ennustaa. Kyllä lapsi itse tietää mitä jaksaa tehdä ja mitä ei."

"Hauskaa oli ja tärkeää sille lapselle kenen kanssa vietin aikaa. Tärkeää oli tietenkin myös minulle."

"Kokonaisuudessaan onnistunut reissu vaikka aluksi epävarmaa oli esimerkiksi lasten määrä ja toimintakyky, sekä tilat. Tiettyjä asioita jäi pois, mutta niitä sitten korvattiin ja kaikilla tuntui olevan kivaa."
Itsekin näin tämän vierailun hyvin positiivisena ja toivon, että vastaavanlaisia vierailuja tullaan järjestämään jatkossakin. Eri (sosiaali- ja terveysalan) linjojen opiskelijat saavat tästä jokainen omalla tavallaan hyvän kokemuksen, mutta etenkin osaston lapsille tämä on tärkeää ja voi piristää jonkun oloa huomattavasti.

Katsotaan minkälaisia yhteisiä juttuja saadaan tulevaisuudessa aikaiseksi!
T E R V E I S I N
KEDU

(sorry, only in Finnish this time)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti